It all started with Spinning®

Een Spinning® fiets is een soort hometrainer in de vorm van een wielrenfiets. Deze fiets heeft in plaats van een voorwiel, een verzwaard vliegwiel van 14 kilo, waardoor trainingen optimaal kunnen gebeuren!

Je begint met een rondje rekken en strekken om blessures te voorkomen. Je fiets stel je zelf in op de juiste weerstand en snelheid, waarbij je je eigen tempo aanhoudt. Om Spinning® te beoefenen, is het aangeraden om een hartslagmeter te gebruiken, dan kan je kijken om de zwaarte van je training aan te passen. Spinning® is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt, maar die voor iedereen toegankelijk is!


Soorten training

Bij Spinning® heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint!

»  Recovery: rustige training, bedoeld als hersteltraining of rustige Spinning® les
»  Endurance: deze training richt zich vooral op het verbranden van vet
»  Strength: training van je uithoudingsvermogen en je conditie
»  Interval: deze training is erg pittig en bevat veel afwisseling!
»  Race Day: test jezelf en ga tot het uiterste! Enkel voor ervaren fietsers!

 

Start To Spin®

Voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren en van start wil gaan met een effectieve work-out voorzien wij regelmatig Start to Spin® lessen. 

Tijdens deze lessen leren we de fiets afstellen, nemen we de juiste positie aan op de fiets, leren we de verschillende bewegingen en worden de lessen opbouwend uitgevoerd. Aan het einde van deze cursus kan u vlot mee met een gewone Spinning® les.
Deze cursus is toegankelijk voor elke beginnende fietser!

Iedereen van harte welkom!
Contacteer ons voor de lesdata!